soliterbg.com
РастенияПродуктиТревни смески и торове Доставка
Архитектурни ЕлементиВодни Елементи Поддръжка Зелени Площи ЗацветяванеИзгражданеНастилкиВертикална планировка
Строителна техника под наем Екологични МелиорацииРемонт и поддръжка на градинска техника

Поливни системи easybook-button

  • собствени разработки
  • помпени системи
  • хидорфорни уредби

 

Неизменна част от грижата за градината е поливането, особено през летните месеци.

Налага се разпъване на маркучи, пръскачки или поливане на ръка. Това омръзва, а резултатът често е  неравномерно полята градина с петна от засушаване или преовлажняване по тревната площ.

Решението на този проблем е в изграждането на автоматична поливна система, която се управлява с компютър, поставен в къщата или някъде в двора. Тръбите са под земята и не се вижда нищо, освен разпръсквачите, когато изскачат да поливат по зададена от компютъра команда. През останалото време и те не се виждат, а косачките минават върху тях без проблеми.

Поливането става с точно определено количество вода и по време, решено от специалиста и съобразено с обитателите на имота. Обикновено това става няколко пъти за по няколко минути през нощта, което е най-благодатното време за поливки.

Поливането на тревните площи се извършва чрез разпръсквачи, а на живите плетове и храсти – чрез капково напояване.

Наличието на поливна система налага влагане на известна сума пари първоначално, но се отблагодарява със спестено количество вода, време, нерви и смяна на изсъхнала растителност.

Удобството което предлагат съвременните поливни системи е несравнимо. Самата система се управлява от компютърна програма, което се настройва в началото на сезона и до самото зазимяване не е необходима корекция. При влажно време датчикът за дъжд отчита това и системата не се включва ако не е необходимо.

Напоследък все повече навлизат системите за дистанционно управление. Те предоставят възможност да управлявате поливната си система от разстояние от своя компютър или дори телефон.

Първоначално се прави проект и изчисления, за да се определят броя и вида на разпръсквачите, нужното кличество вода за дадената площ, нейното слънцеогряване, броя на клоновете, шахтите за клапани, размера и дължината на тръбите и т.н.

Често пъти се налага подсигуряване на водно количетство в буфер и хидрофорна уредба за подаване на необходимото налягане в системата, но в зависимост от изходящите данни понякога това не е нужно.

Важно е да знаете, че системата трябва да се поддържа и зазимява.
Ние имаме дългогодишен опит в проектирането, изграждането и поддръжката на поливни системи и  можете да се доверите на нас.

При проектирането на поливната система е важно да се знае с коя марка ще бъде изградена тя. Ние работим предимно с Rain Bird, Hunter и Torro.

Сред обектите, които сме проектирали и изпълнявали, са стадиони от най-висок клас, жилищни комплекси, обществени паркови площи и частни дворове, като някои от тях в чужбина.